Valdinox logo

Zupa dyniowa z ogniem

Jeśli ze wszystkich pór roku mielibyśmy wybrać tą, która najbardziej sprzyja robieniu zup, nasz wybór przypadłby na jesień. Z jednej strony wciąż szeroki wybór i dostępność warzyw, z drugiej - aura sprzyja rozgrzewającym posiłkom. Dziś zupa dyniowa "z podwójnym grzaniem" - na ostro. Łatwa, smaczna i treściwa. Do dzieła!

zupa dyniowa

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 1 l bulionu
  • 2 ząbki czosnku
  • tabasco (5-10 kropli)
  • grzanki chlebowe
  • sól, pieprz cayenne
  • pietruszka

Sposób przygotowania:

Obieramy i czyścimy dynię, a ucieramy na tarce o grubych oczkach. Gotujemy bulion, dodajemy dynię, przyprawy i tabasco. Całość należy wymieszać i gotować na wolnym ogniu około godzinę. Po ugotowaniu zawartość garnka miksujemy na krem. By oszczędzić bałaganu i energii, a zarazem być pewnym, że składniki równomiernie przeszły obróbkę termiczną, polecamy Wam wysokie garnki VALDINOX z serii Rock i Black.

garnek aluminiowy valdinox

 

Po zmiksowaniu próbujemy i ponownie doprawiamy do smaku (wg uznania). Przelewamy do miseczek, obsypując szczyptą pestek, grzanek i pietruszką.

  • Grzanki zrobisz samemu, krojąc chleb w kostkę i smażąc z olejem na patelni.
  • Całość ozdobić możesz artystycznym kleksem ulubionej śmietany.
Hello world SEO HTML
Wyłączny przedstawiciel w Polsce:

Altom sp. z o.o. Sp.k.
Ul. Roosevelta 116a
62-200 Gniezno

Partnerzy
chevron-down