Valdinox logo

Przepis na sos kurkowy

Kurek nigdy dość! Naszą kolejną propozycją obiadową jest sos przygotowany z tych aromatycznych, polskich grzybów. Prosty w przygotowaniu, w sam raz do Twojego ulubionego mięsa, ryżu czy kaszy! Do dzieła!

 

grzyby kurki valdinox

Składniki:

  • 300 g kurek
  • ćwierć cebuli
  • ząbek czosnki
  • 3 łyżki masła
  • oliwa
  • śmietanka
  • pietruszka
  • sól
  • cytryna

Sposób przygotowania:

Kurki umyj, oczyść i wysusz. Posiekaj cebulę i sprasuj czosnek w prasce. Na dużej patelni rozpuść masło i dolej oliwę. Następnie zrumień na niej cebulę i dodaj czosnek. Całość gotuj około minuty.

 

sos kurkowy

 

Teraz wystarczy dołożyć grzyby i smażyć sos ok 6-7 minut na średnim ogniu. Dolej śmietankę i pietruszkę, wymieszaj i gotuj aż całość nabierze gęstej konsystencji. Danie wykończ solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny.

Hello world SEO HTML
Wyłączny przedstawiciel w Polsce:

Altom sp. z o.o. Sp.k.
Ul. Roosevelta 116a
62-200 Gniezno

Partnerzy
chevron-down