Łamacz damskich serc, ulubieniec prawdziwych facetów. Dziś prezentujemy Wam pysznego, aromatycznego, jesiennego burgera Casanova! Kluczowym do jego przygotowania jest dobrze grillowane mięso więc gorąco polecamy Wam zapoznać się z patelniami VALDINOX przeznaczonymi właśnie do tego celu. Do pracy!
Składniki:
Sposób przygotowania:
W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu masło, dodaj grzyby, cebulę, szczyptę pieprzu i soli, smaż do zarumienienia się grzybów.
W średniej misce wymieszaj mięso, jajko, trochę soli i pieprzu. Z tak przygotowanej masy uformuj mięso w placek. Mięso smaż na patelni grillowej przez około 7 minut, co jakiś czas je obracając. Zdejmij mięso z patelni i ułóż na niej bułki, podgrzewaj aż się zarumienią, obróć na drugą stronę i znów podgrzej aż nabiorą rumieńcy.
Bułki posmaruj musztardą i majonezem, ułóż na nich bekon, ser, mięso, grzyby, drugi plaster szynki, ser i przykryj bułkę. Całość wstaw na blasze lub w brytfannie do rozgrzanego do 200 st piekarnika do roztopienia sera.
A potem pozwól roztopić serce naszej pysznej kanapce... Smacznego!