Valdinox logo

Nowe oblicze naczyń żaroodpornych

Sekret udanego i pysznego dania tkwi nie tylko w umiejętnościach kucharskich, ale również w odpowiednio dobranych naczyniach – właśnie dlatego wybieramy praktyczne oraz estetyczne kolekcje garnków i naczyń żaroodpornych, które poradzą sobie w wielu sytuacjach. A co jeśli istnieją garnki, które są jednocześnie naczyniami żaroodpornymi i możesz bezpiecznie używać ich w piekarniku? Podpowiadamy, na jaki rodzaj naczyń żaroodpornych (lub garnków😉) wybrać, aby wyposażyć kuchnię w najlepszą jakość.

Jakie są rodzaje naczyń żaroodpornych?

Naczynia żaroodporne to nie tylko grube szkło odporne na wysokie temperatury. Oczywiście, mają swoje zalety, chociażby łatwość w obserwowaniu przygotowywanej potrawy, jednak w minimalistycznych rozwiązaniach kuchennych równie istotne jest wybieranie odpowiednich, wielozadaniowych garnków, które sprawdzą się zarówno w piekarniku, jak i na kuchence.

Dzięki wykorzystaniu najnowszych technologii w kuchni, gotowanie staje się zajęciem coraz przyjemniejszym i dostępnym dla wszystkich. Możemy przygotowywać smaczne oraz zdrowe dania, na minimalnej ilości tłuszczu zarówno na kuchence, jak i w piekarniku. Sekretem doskonałych potraw nie muszą być wyszukane kursy i specjalistyczne książki kucharskie – postaw na sprawdzone i trwałe garnki, na których możesz polegać w każdej sytuacji.

Na rynku znajdziesz naczynia żaroodporne, wykonane z różnych materiałów, na przykład ceramiki, aluminium czy stali. Dodatkowym elementem, na który należy zwrócić uwagę, wybierając naczynie, jest powłoka zapobiegająca przywieraniu jedzenia. Dla bezpieczeństwa oraz zdrowia najlepiej wybrać te nowoczesne i sprawdzone.

Naczyń emaliowanych z powodzeniem można używać w piekarniku, są one bezpieczne w kontakcie z żywnością, z uwagi na powłokę, która uniemożliwia rozwój bakterii.

Naczynie żaroodporne to nie tylko materiał i wygląd, ale także kształt i pojemność – wybierając odpowiednie dla siebie, zastanów się, jakie potrawy przygotowujesz najczęściej, aby efektywnie korzystać z nowego garnka. Ogromne znaczenie mają również powłoki nieprzywieralne wykorzystane w produkcji naczynia oraz sama technologia wykonania. Dlatego z połączenia najlepszych metod i materiałów powstają naczynia VALDINOX, z którymi na nowo pokochasz gotowanie.

Jeśli preferujesz szklane naczynia żaroodporne, poznaj lepiej propozycje z kolekcji Vega Altom – higieniczne i bezpieczne w kontakcie z żywnością naczynia wykonane są z trwałego szkła borokrzemowego, bardzo odpornego na temperatury i uszkodzenia mechaniczne. Wersje w różnych kształtach oraz rozmiarach sprawiają, że łatwo dopasujesz naczynie do swoich potrzeb i oczekiwań, a po użyciu w piekarniku czy mikrofalówce spokojnie możesz myć w zmywarce.

Bardzo eleganckie naczynie żaroodporne z kolekcji Meteor pozwala na efektowne serwowanie ciepłych potraw – stabilny stojak z chromowej stali pozwala na umieszczenie świec tea-light, a danie podane na podgrzewaczu nie tylko wygląda doskonale na stole, ale przede wszystkim długo zachowuje temperaturę. Naczynia w różnych kształtach oraz pojemnościach sprawdzą się świetnie w każdej kuchni i zachwycą gości zarówno smakiem potraw, jak i efektem wizualnym.

Garnek do zapiekania czy naczynie żaroodporne? Wielofunkcyjne garnki do zadań specjalnych

Masz już swoje ulubione naczynie żaroodporne, którego możesz używać na wszystkich rodzajach kuchenek i w piekarniku? Prawdziwą wytrzymałość znajdziesz w naczyniach z kolekcji VALDINOX Expert, których estetyczne wykonanie i wyjątkowa trwałość ułatwi Ci przygotowanie ulubionych dań. Swoją siłę zawdzięczają nowoczesnej metodzie odlewania naczynia z jednej formy, co zapewnia najwyższą jakość.

Metoda ciśnieniowa die-cast polega na złożeniu formy z obciążeniem kilkudziesięciu ton, a następnie zalaniu metalem pod niezwykle wysokim ciśnieniem – tak silnych naczyń nie może zabraknąć w Twojej kuchni. Aluminiowy korpus zawiera wielowarstwową strukturę powłok, w tym cząsteczek ferromagnetycznych stali. Taka budowa oraz rodzaje zastosowanych materiałów, pozwalają naczyniu szybko się nagrzewać i długo utrzymywać ciepło, wpływając na ekologiczne oraz ekonomiczne gotowanie.

Wewnętrzna powierzchnia Ilag odpowiada za właściwości nieprzywierające i odporność na ścieranie. Warstwa non-stick pozwala minimalizować ryzyko przypaleń, nawet na minimalnej ilości tłuszczu. Dzięki niej naczynia VALDINOX z kolekcji Expert są bardzo odporne na uszkodzenia i łatwe w czyszczeniu.

Naczynie żaroodporne do piekarnika

Brytfanna z pokrywą żaroodporną z kolekcji VALDINOX Expert

Dowiedz się więcej, jak powstają nasze garnki i patelnie.

W piekarniku z powodzeniem użyjesz także pięknych naczyń emaliowanych Silesia. Autorskie dekoracje różnych kolekcji świetnie uzupełnią różne aranżacje kuchenne, dodając im uroku i charakteru. Emalia to szklista powłoka o właściwościach antyalergicznych i antybakteryjnych, dlatego jest bezpieczna w kontakcie z żywnością. Pozwala zatem przygotować pyszne i zdrowe posiłki. Łatwo utrzymać ją w czystości, a naczynia Silesia możesz umyć w zmywarce! W przeciwieństwie do zwykłych garnków, których uchwyty często wykonane są z innych, mniej odpornych na temperaturę materiałów, wiele naczyń Silesia możesz bez obaw używać zarówno na kuchence, jak i w piekarniku, aby przygotować lub odgrzać ulubione dania.

Naczynia żaroodporne ALTOM wyróżniają się trwałością, komfortem użytkowania i efektownym wyglądem. Uchwyty są wygodne i starannie wyprofilowane, a żaroodporne garnki wyposażone są w silikonowe rączki, dzięki którym bezpiecznie możemy używać ich w piekarniku. Żaroodporne powłoki zewnętrzne dopasowane są kolorystycznie do wnętrza i zapewniają doskonały wygląd wielofunkcyjnego naczynia, którego bezpiecznie użyjesz na wszystkich typach kuchenek, również indukcji. Wybierz wytrzymały garnek żaroodporny, który pomoże Ci w codziennym gotowaniu przez długie lata.

Hello world SEO HTML
Wyłączny przedstawiciel:

Altom sp. z o.o. Sp.k.
Ul. Roosevelta 116a
62-200 Gniezno

Nagrody
Dobra firma ValdinoxDobra firma Valdinox
Partnerzy
chevron-down