Popularne mielone, nazwane prze niektórych klopsami to szybka i prosta potrawa, którą może przygotować każdy bez większych umiejętności kulinarnych. Przy kotletach bardzo ważne jest mięso. Niektórzy lubią delikatne z szynki czy z łopatki - sugerujemy wybrać średnio tłuste wedle własnych upodobań. Mielone to bardzo popularna i znana potrawa na polskich stołach. Nie wiele różni się od siebie w zależności od regonu kraju.
My jednak mamy dla Was propozycję wyjątkową - kotlety mielone przygotowane w zupełnie nowy sposób. Delikatne puree z ziemniaków, na nich mięso a całość zapieczona w piekarniku.
Sprawdź kolejny odcinek programu Czerwiński w 7 minut, w którym to Szymon przedstawia swój przepis na kotlety mielone od nowa. Połączenie soczystego mięsa z oryginalnymi gniazdkami z puree z ziemniaków może być ciekawym pomysłem na niedzielny obiad lub prywatkę ze znajomymi - sprawdźcie.