Brytfanna to naczynie znane od wieków, które wciąż nie cieszy się jeszcze zasłużoną sławą. Na uwagę zasługuje nie tylko opowieść o aromatycznym mięsie, którego zapach przywiedzie do kuchni całą rodzinę, ale przede wszystkim o naczyniu, w którym taką soczystą pieczeń możemy przyrządzić. Lista zalet brytfanny do pieczenia może Cię zaskoczyć.
Kto miał choć raz do czynienia z brytfanną - gęsiarką dobrze wie, że jest niekwestionowaną specjalistką od tworzenia doskonałych aromatów i smaków. Pozwala upiec duże ilości mięsa w najbardziej optymalnym dla niego środowisku - piekarniku, w którym rozgrzane powietrze otacza potrawę z każdej strony, ścinając białko i soki. Brytfanna do piekarnika sprawia, że pieczeń jest aromatyczna i soczysta wewnątrz, a chrupiąca na zewnątrz. Szykowane w brytfannie potrawy można podlewać powstałym z nich samych sosem lub piwem, winem czy bulionem. W ten sposób zręcznie i pomysłowo modyfikuje się smak i kruchość mięsa.
Współczesne brytfanny wykonane są z najwyższej jakości materiałów i wytwarzane z pomocą nowoczesnych technik. Brytfanna VALDINOX to naczynie funkcjonalne, a przy tym przyjazne dla portfela i środowiska. Wszystkie nasze brytfanny wykonane zostały metodą odlewania metalu pod ciśnieniem (die-cast), co pozwoliło również zadbać o to, aby były bezpieczne dla użytkowników. Brytfanna do pieczenia to świetne rozwiązanie w perspektywie wieloletniego użytkowania. Brytfanny die-cast są doskonałe do smażenia i duszenia z zachowaniem wszystkich wartości odżywczych: witamin, makro- i mikroelementów.
Przeczytaj: Zdrowa kuchnia w Twoim domu
Dlaczego warto wybrać gęsiarki VALDINOX? Spośród licznych zalet tego produktu podpowiadamy najważniejsze:
Zakup odpowiedniej brytfanny do pieczenia to inwestycja na lata. Swój wybór oprzyj na zaufaniu do marki, która dba o nieustanny rozwój, nowoczesne technologie, a przede wszystkim zdrowie swoich klientów.