Dlaczego Valdinox?


valdinox-zaletyNaczynia Valdinox są doskonałe do smażenia, duszenia i gotowania, gwarantują wspaniały smak i aromat przygotowywanych dań, z zachowaniem wszystkim wartości odżywczych, witamin, makro i mikroelementów.

O trwałości i praktyczności naczyń kuchennych Valdinox decydują:

  • Grube aluminiowe ścianki – naczynie szybko i równomiernie się nagrzewa, długo trzyma ciepło, dzięki czemu oszczędzamy czas, energię i pieniądze.
  • Przystosowanie do używania na wszelkiego rodzaju kuchenkach (w większości także indukcyjnych) oraz w piekarnikach w zakresie do 380C (elementy z odlewanymi uchwytami), a elementy z rączkami i uchwytami bakelitowymi do 180C.
  • Powłoki nieprzywieralne (Ilag Protect Plus oraz Dyflon) skutecznie zapobiegają przywieraniu i przypalaniu potraw oraz ułatwiają utrzymanie naczyń w czystości.
  • Uchwyty w garnkach są trwale połączone z naczyniem (odlewane w jednaj formie), gwarantują solidność i bezpieczeństwo użytkowania. Dla ochrony przed oparzeniem proponujemy dodatkowo uniwersalne silikonowe nakładki.
  • Wykonana ze szkła Pyrex (żaroodpornego i hartowanego) pokrywa. Jej wypukły kształt zwiększa pojemność naczynia, a dzięki głębokim rantom wewnętrznym skroplona para z garnka nie zalewa kuchenek.
Copyright © Valdinox